H Artist’s impression/tekening van architectenbureau 1op1 Architectuur.
H Artist’s impression/tekening van architectenbureau 1op1 Architectuur. 1 op 1 architectuur

Enorme uitbreiding Visco

Algemeen

URK - Visco Visgroothandel gaat enorm uitbreiden. Deze maand zijn de palen voor de nieuwbouw van de horecaleverancier de grond ingegaan.

Er wordt honderd bij 40 meter bijgebouwd. De nieuwbouw wordt voorzien van een grote diepvriescel en ruimte voor droogopslag. Er komt een inpandige verkeerstraat voor laden en lossen. Vijf keer groter dan het bestaande bedrijfspand. Mogelijk wordt daarna die bestaande bouw aan de voorkant van 20 bij 40 meter gesloopt en vervangen. 

Vleugels

Nog maar tien jaar geleden liet Visco dat pand met overkapping op de kruising Waaigat/Het Scheer bouwen. Sushi heeft Visco vleugels gegeven, er is daarom volledig overgeschakeld op de horeca in Nederland en België. Zalm en tonijn zijn de hoofdproducten, met black tiger garnalen op een derde plek. 

Inmiddels bestaat het personeelsbestand uit 75 fte, waaronder tientallen chauffeurs. Tijdens de bouwwerkzaamheden wordt het grote wagenpark geparkeerd op het terrein van Visveiling Urk.

Sri Lanka

,,Onvoorstelbaar’’, zegt financieel directeur Jan Marten Mazereeuw over de groei van het bedrijf. ,,Van visleverancier zijn we puur horeca-leverancier geworden, met een compleet pakket dus. Eigenlijk leveren we alles, behalve vlees. Sinds januari hebben we ook een eigen wijnhandel in Almere. Voor de groenten werken we samen met een partner. Momenteel laten we op Sri Lanka een eigen fabriek voor verse tonijn bouwen: VS Seafood, een joint venture met een Sri Lankaanse ondernemer. In Nederland hebben we ook een vestiging in Raamsdonksveer (het voormalige Kok) en een opslagloods aan de Rondweg in het havengebied van IJmuiden.’’

Foodstore en restaurant

Visco Visgroothandel is eigendom van het viertal Pieter Mazereeuw met twee zonen (Jan Marten en Evert) en Cornelis Nentjes. 

De eigen Foodstore Umai in de dorpskern en het restaurant Umai Resto Bar aan de haven naast de IJsselmeervisafslag van Urk fungeren als etalage van Visco.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding